Inapoi

Proiectul Mission Walk, case cu stil la un pret accesibil

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
mission_walk2

Locuintele realizate in cadrul proiectului Mission Walk al celor de la LMS sunt primele ale caror pret este sub cel al pietei din zona Mission Bay din San Francisco. Pozitionat la numai cateva loturi in Mission Bay North, cladirea Mission Walk are doua corpuri cu cinci niveluri si 131 de apartamente la un pret accesibil, gandit pentru personele care castiga intre 80 si 100% din salariul mediu al zonei. Oferta este variata, astfel incat cei interesati pot alege intre cele 25 de apartamente cu o camera, 83 de apartamente cu doua camere si 24 de apartamente cu trei camere, preturile acestora variind intre 100 000 euro  si 200 000euro.

Pentru a realiza un spatiu placut si pentru pietoni, parterul a fost rezolvat prin incadrarea in volumetrie a locuintelor pe doua niveluri cu terase de jur imprejurul cladirilor, cu vegetatie si aranjate astfel incat sa mascheze structura parcajului. Retragerile de 1.50m ajuta la crearea unei senzatii de intimitate oferind spatiu exterior care sa poata fi modelat si amenajat pentru a completa imaginea arhitecturala. Pentru a micsora masivitatea volumetriei, fatadele au fost divizate pe verticala si orizontala prin bandouri care corespund cu peretii de sustinere sau cu placile fiecarui etaj.

Cladirea Mission Walk urmareste sa obtina certificatul LEED Silver avand in vedere ca a integrat sisteme eficiente de irigat, spatiile verzi au fost plantate cu vegetatie care rezista la seceta iar dotarile din instalatii asigura un consum redus de apa pentru fiecare apartament.

 

 

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa