Inapoi

Proiectul "Shell House" in cursa pentru Premiile Britanice pentru Locuinte

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
shell_house

Proiectul "Shell House" propune un nou model de locuire urbana care raspunde tuturor problemelor legate de mobilitatea personelor in varsta, de dorinta fiecaruia dintre noi de a avea o gradina care sa nu necesite lucrari de intretinere, o priveliste neobturata de nici un element si nu in ultimul rand consolidarea unei comunitati durabile care sa conduca la micsorarea numarului infractiunilor. Propunerea celor de la Design4D este si usor de construit, ecologica si sustenabila social, atractiva pentru toate categoriile de varsta si adaptabila la diferitele stiluri de viata ale membrilor comunitatii.

 

Modelul "Shell House" propune continuarea gradinii terane intr-una realizata pe acoperis, folosind un tip de vegetatie ce necesita putine lucrari de intretinere. Peretele de pe latura sudica este in intregime vitrat pentru optimizarea iluminatului natural si in timpul iernii dar si pentru a beneficia de privelistea unui relief artificial reprezentat de acoperisul inierbat al casei de vis-a-vis. Suplimentarea iluminatului natural pentru spatiile din interiorul casei se face cu ajutorul unor ferestre de mansarda, tip Velux. Datorita acestora, casele pot fi apropiate unele de celelalte, marinduli-se suprafata construita fara a pierde din "imaginea" oferita prin acele ferestre, de preferat in locul unei curti neintretinute sau a unui calcan.

 

Acest nou model de casa este in fapt o constructie uzula din caramida si panouri perfabricate, cu acoperis verde. Aceasta "carcasa" admite un grad mare de flexibilitate, interiorul putand fi transformat in functie de nevoile locuitorilor la un anumit moment, indiferent daca este vorba despre adaugarea unui dormitor sau impartirea in doua apartamente. Modelul "Shell House" propune o solutie moderna de arhitectura sustenabila care acopra toate nevoile locuirii moderne, furnizand un cadru natural cu o estetica acceptabila si familiara atat pentru familiile tinere cat si pentru cei mai in varsta.

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa