Inapoi

Propunere pentru inlocuirea imprejmuirilor de la santierele de constructii

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
propunere_santiere7

Autor: Bridgette Meinhold

 

In mod frecvent santierele de constructii sunt imprejmuite cu garduri inestetice din panouri de tabla sau OSB, care in timp ajung sa fie acoperite de graffiti si postere actionand ca o bariera intre site si restul orasului. Avand aceasta imagine inestetica in minte Kooho Jung & Hayeon Kelly Choi au propus realizarea unui element constructiv denumit "Symbiotic Green Wall", care sa se incadreze perfect in ambientul urban si sa fie un spatiu plin de vegetatie care sa aduca un plus atat mediului inconjurator cat si trecatorilor.


 

"Symbiotic Green Wall" a fost gandit ca un ecosistem urban al carui scop este de a amortiza impactul poluant al unui santier, de a proteja si revitaliza aceste zone. Peretele colecteaza apa de ploaie pe toata lungimea imprejmuirii cat si apa folosita pe santier pe care o filtreaza si o depoziteaza pentru ca mai apoi, sa o distribuie pentru irigare. Peretele exterior, fata pe care o vad trecatorii, are incluse jardiniere pentru plante, spatii de stat, umbrare, cuiburi pentru pasari si corpuri pentru iluminatul nocturn astfel incat oamenii sa se poata bucura de un spatiu exterior urban placut. Peretele in sine actioneaza ca un mare rezervor de apa, in timp ce partea interioara, dinspre santier este dotata cu un sistem de sprinklere care ajuta la mentinerea prafului in interiorul incintei.



O serie de senzori de mediu au fost ganditi pentru a monitoriza gradul de poluare fonica, calitatea aerului, nivelul prafului din aer, cantitatea de vibratii si mirosuri pentru a reusi mentinerea unui mediu urban cat mai placut. Indicatorii pusi la vedere vor informa si alerta trecatorii si conducatorii santierului de conditiile de mediu in fiecare moment al zilei. Cu ajutorul acestei noi imagini a peretelui de imprejmuire, este posibil ca oamenii sa nu mai aiba obiectii privitor la existenta santierelor in imediata vecinatate a caselor lor.

 

 

 

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.inhabitat.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa