Inapoi

Re-Actiunea Arhitext: ARHITEXTURI

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, laIn perioada 11-23 mai 2010, Fundatia Arhitext design va desfasura la Bucuresti un nou eveniment destinat celor interesati de domeniul arhitecturii si nu numai: Re-Actiunea Arhitext: ARHITEXTURI.

Acest eveniment propune o abordare pluridisciplinara a fenomenului contemporan de arhitectura, menita a identifica acele fire ale retelei care ii dau consistenta si continuitate. Avem placerea de a va invita la deschidera evenimentului, marti 11 mai la Galeria Dalles incepand cu ora 17:00

Evenimentul va debuta cu deschiderea expozitiilor Arhitext, continuand cu Expozitia de design - UAUIM, UNARTE 2010, seara incheindu-se intr-o atmosfera relaxanta cu  Five O'clock Fashion Architecture si  lansarea numarului 4 al revistei Arhitext.

 

Ce ne propunem mai exact?

Sa identificam acele legaturi care exista sau pot exista intre panzele/texturile numite (demers, discurs si limbaj), pe de o parte si intre diferitele domenii, pe de alta. In acest demers ne vor sprijini si vor lua parte specialisti din diferite domenii: Vlad Arsene, Radu Mihailescu, Mario Kuibus, Vlad Gaivoronschi, Ioan Andreescu, Mihai Pienescu, Dana Vais, Ana Maria Zahariade, Arpad Zachi, Rudolf Poledna, Sabin Bors s.a.

 

Va invitam asadar alaturi de noi, la des

Structuram, De-Structuram;

Construim si Deconstruim

«ARHITECTURI»: O expozitie internationala si sase nationale, patru dintre ele fiind insotite de discutii si comentarii sustinute de arhitecti si critici de arhitectura.

 

Innodam, Deznodam

Legam si Dezlegam:

«ARHITEXTE» - Un concurs de eseuri destinat tuturor studentilor, pe tema Arhitexturi. Eseurile pot fi trimise pana pe data de 5 mai si trebuie sa fie insotite de talonul de inscriere din nr 3/2010 al revistei Arhitext; Detalii pe www.arhitextdesign.ro sectiunea Evenimente/Arhitexturi.

Lansari de carte si revista: nr. 4 Arhitext: «Fashion Architecture»; «Simptome de tranzitie» (volumul II) - Ana Maria Zahariade;  «Antologie Arhitext: Dupa 20 de ani» (2 volume), nr. 5 Arhitext «Psychitecture».

 

Prindem, De-Prindem

Gandim si Re-gandim:

«ARHITECTURI NEGOCIATE» - Masa rotunda pe tema «Orasul Bucuresti» - coordonator: Marica Solomon

5 o'clock Arhitext «Arhitecturi negociate» - coordonator: arhitect Mihai Pienescu


Organizator:

Fundatia Arhitext design

Parteneri:

Universitatea de Arhitectura si Urbanism «Ion Mincu», Bucuresti

ASAUIM

Muzeul National de Arta Contemporana

Elite Art Club UNESCO

Elite Art Gallery

ArCuB

MGT Educational

Nemetschek Romania

Mons Medius

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Arhitext, 4arte.ro, Art-Business, Liternet.ro, Arhitectura, Metropotam.ro, Onlinegallery.ro, Sapte Seri, Studentie.ro, Igloo Media, Observator Cultural

 

Pentru mai multe detalii, va rugam contactati: Aniela Macarin, Asistent Comunicare arhitext_redactie@b.astral.ro, 031.104.11.78