Inapoi

Reamenajarea unui hotel face trecerea catre un viitor ecologic

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
paco_de_pombeiro12

Prin adaptarea spatiilor existente si crearea unei noi infrastructuri, arhitectul Moreira a reusit sa pastreze identitatea cladirii si caracterul aparte al acesteia, in ciuda modificarilor impuse in vederea modernizarii si indeplinirii standardelor actuale. Turnuri din beton se gasesc la intrarea in fiecare camera, definind noul spatiu aferent fiecareia si amintind in acelas timp, de crenelurile cladirii principale. Noile camere sunt atent pozitionate in cadrul unui singur volum, aflat mult mai jos si perpendicular pe cladirea principala, oferindu-le musafirilor intimitate si o legatura directa cu spatiul exterior.

 

 

 

 

 

 

 

Arhitectul Moreira a avut grija ca atunci cand a pozitionat hotelul, fundatiile acestuia sa stea pe structuri pre-existente, dorind astfel o imbinare a noii cladiri in mediul inconjurator. Bazandu-se pe contrastul dintre trecut si prezent, plin si gol, arhitectul a propus o amenajare a spatiului exterior coerenta astfel incat cele doua cladiri sa existe in dialog, completandu-se.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.inhabitat.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa