Inapoi

Restaurarea unor structuri datand din 1920

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
restaurare_structuri_1920_1

Situl se afla in mijlocul Franschhoek Valley, intre strada care duce in Franschhoek si raul Berg. Aici existau doua structuri, o casa datand din 1920 si un hambar datand din secolul al XVIII-lea. Proiectul realizat de van der Merwe Miszewski, includea restaurarea si reconversia hambarului, care este amplasat aproape in mijlocul terenului, fiind inconjurat de niste stejari batrani, protejati. Hambarul si copacii devin punctul de interes al noii case, atat in sens structural cat si programatic.

Hambarul in sine a fost reparat si amenajat pentru a forma centrul casei, livingul, zona de luat masa si bucataria. Fatadele lungi se deschid catre verande, una dintre ele este plantata si alta este acoperita, inlocuind o structura in consola existenta. Doua noi aripi au fost amplasate langa hambar, pe laturile scurte si care adapostesc dormitoarele, baile etc - creand si inchizand spatiul exterior, denumit WERF. Acest WERF reprezinta doua spatii care sunt separate printr-o schimbare a nivelului de calcare sau printr-un element decorativ cu apa sau umbrar; asigurand un spatiu deschis, privat si cu acces motorizat.



Structura hambarului este pusa in evidenta prin pastrarea corpurilor noi adaugate la o inaltime mai joasa, cu acoperis plat. Forma de baza a casei este data de peretii care se ridica din pamant, creand atat spatiul pentru locuire cat si o directie organizatoare a spatiilor exterioare ale fermei. Deschiderile din pereti sunt punctuale si pot fi inchise cu ajutorul obloanelor exterioare. Ferestrele cu vederi panoramice, dotate si ele cu obloane, se deschid catre vii. O piscina dezvoltata pe lungime separa hambarul de vii, care impreuna cu noile padocuri inconjura casa. Proprietarii au colaborat indeaproape cu arhitectii pentru realizarea designului si in mod special la nivelul amenajarilor interioare.

 

 

 

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa