Inapoi

Ruukki isi revizuieste estimarile de crestere pentru 2010 cu 10% in urma rezultatelor din Q2

Publicat de RUUKKI ROMANIA , la
ruukki


Bucuresti, 19 iulie 2010- Vanzarile Ruukki au crescut cu 50% in al doilea trimestru financiar, comparativ cu perioada similara a anului precedent. Compania finlandeza estimeaza o crestere a vanzarilor nete in 2010 de 25-30%, dupa ce initial a mizat pe un avans de 15-20%. Ritmul de crestere pentru prima jumatate a anului a fost de 26%.

Furnizorul finlandez de solutii metalice Ruukki a inregistrat comenzi de 1,1 miliarde euro in perioada ianuarie-iunie 2010, in crestere cu 26% comparativ cu rezultatele obtinute in aceeasi perioada a anului anterior. Din aceste comenzi mai mult de jumatate au fost realizate in ultimele trei luni, perioada in care compania a raportat un avans de 33%. Profitul operational din prima jumatate a anului a fost de 26 milioane de euro, reprezentand 2,2% din vanzari. În ultimele trei luni profitul operational a fost mai mare, respectiv 59 de milioane de euro, constituind 9,2% din vanzarile nete.

" Reducerile de costuri pe care compania le-a operat anul acesta, precum si mediul de afaceri imbunatatit comparativ cu perioada precedenta s-au tradus intr-o crestere a profitabilitatii, in special pe segmentul de constructii metalice", a declarat Sakari Tamminen, presedinte si CEO Ruukki. " Pe parcursul celui de-al doilea trimestru, politicile de hedging pe care le-am aplicat pentru a ne proteja de fluctuatia cursului euro-dolar au avut un impact pozitiv de 25 de milioane de euro", a adaugat acesta.

Constructiile din domeniul comerical si industrial, cu cea mai mare pondere in cadrul diviziei de constructii, au avut o evolutie modesta. Cu toate acestea in Rusia si tarile din Centrul si Estul Europei, in special Polonia si Cehia, comenzile de acest tip au crescut in al doilea trimestru. De asemenea, Ruukki a inregistrat o crestere puternica a vanzarilor in ceea ce priveste solutiile oferite pentru proiecte de infrastructura. Compania este implicata in proiecte de dezvoltare de autostrazi in tarile nordice. În acest sens, Ruukki a livrat stalpi pentru fundatii. În plus, compania a inregistrat o continua cerere sustinuta pentru produsele din categoria invelitori, in sectorul rezidential.

În perioada mentionata, actiunile Ruukki pentru imbunatatirea eficacitatii au avut un impact peste asteptari. "Estimam ca actiunile pe care deja le-am initiat vor duce la o imbunatatire anuala a profitului operational de 149 de milioane de euro. În continuare ne vom axa pe eficientizarea costurilor", a afirmat Sakari Tamminen.


***

Compania finlandeza Ruukki este una dintre cele mai puternice producatoare si dezvoltatoare de solutii metalice la nivel mondial, prezenta in 27 de piete internationale, cu vanzari nete de 2 miliarde EUR in 2009. RUUKKI a realizat in Romania cea mai mare investitie greenfield din Europa, in valoare de 35 mil EUR, pentru crearea unui centru de productie local. Peste 11.700 de angajati lucreaza in centrele RUUKKI din intreaga lume. Portofoliul companiei include componente, produse si sisteme metalice complete - acoperis, fatade, panouri termoizolante pentru pereti si acoperis si solutii "la cheie" pentru industria constructiilor civile si industriale, structuri pentru poduri si constructii arhitecturale de anvergura. Actiunile companiei sunt listate la Bursa din Helsinki ( corporatia Rautaruukki RTRKS).

Pentru mai multe detalii vizitati site-ul www.ruukki.com/ro

Pentru mai multe informatii contactati:
Raluca Antonescu
eVenture
Tel: 0741 199 889, 411 01 52
E-mail: raluca.antonescu@eventure.ro