Inapoi

Sa ne jucam cu mancarea

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
george_brown2

Scoala de bucatari a lui George Brown isi deschide portile si permite publicului sa ii vada pe ucenici in timp ce pregatesc meniurile.
Cei 19 000 de metri patrati, cele trei niveluri adaugate si cei 47 000 de metri patrati de lucrari de amenjare interioara ai Scolii de bucatari a lui George Brown, de pe stada Adelaide din Toronto, au condus la transformarea unei cladiri vechi din 1980 intr-o vitrina in care se expun inventii culinare. Acest proiect in valoare de 12.6 milioane de lire sterline ofera posibilitatea colegiului de a-si mari programele destinate artei culinare si de servire cu pana la 50%.

 

Nemaifiind inchisi intre peretii unor bucatarii aflate la subsolurile cladirilor, bucatarii lui Gordon Brown sunt acum vizibili printr-un perete cortina inalt de doua etaje care permite trecatorilor sa observe cele patru bucatarii laborator in care ucenicii si maestrii bucatari se intrec in realizarea unor performante culinare. Elementele de mobilier din otel inox sunt puse in valoare prin folosirea unor hote si pereti viu-colorati, corpuri de iluminat stralucitoare, o diversitate de plante aromate si monitoare - plasma care adauga un efect chinetic intregii arhitecturi pentru ca prezinta imagini de detaliu din timpul prepararii mancarurilor. Faptul ca trecatorul are posibilitatea sa vada intreg procesul de preparare al mancarii ofera colegiului cea mai buna posibilitatea de promovare. Atunci cand scoala se inchide, benzile orizontale din sticla colorata ale fatadei asigura un grad de dinamism in contextul unui cadru urban relativ anost.

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa