Inapoi

Saitowitz finalizeaza Muzeul de Arta Contemporana Tampa

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
muzeul_de_arta_tampa2

 

Stanley Saitowitz. Desi firma de arhitectura a avut o serie de provocari carora sa le faca fata, produsul final este spectaculos, muzeul ajungand sa beneficieze de o volumetrie moderna, inteligenta si valoroasa asemeni lucrarilor de arta pe care le gazduieste. Cladirea este asemeni unei cutii de bijuterii, dupa cum declara arhitectul.

Ideea generatoare a pornit de la a face intreg volumul noului muzeu un "cadru" , la propriu si la figurat, pentru expozitiile de arta. Invelit in aproximativ 3 000 de panouri din aluminiu perforat care contin in interior LED-uri programabile, volumul cladirii devine pe timp de noapte un mare ecran pe care se afiseaza opere de arta digitala create de Leo Villareal (NY). La interior, o scara care pare ca pluteste, conduce vizitatorii la etajul al doilea al galeriilor. Aceste spatii de expunere permit muzeului sa prezinte mai mult din elementele componente ale expozitiei permanente dar in acelasi timp ofera posibilitatea atragerii unor noi colectii valoroase.

Florida castiga din ce in ce mai multa incredere si interes in dezvoltarea ei ca centru al artelor. Odata cu finalizarea lucrarilor la Muzeul Tampa, spre finele anului trecut s-au aprobat si planurile pentru noul Muzeu de Arta din Miami proiectat de catre echipa Herzog&de Meuron. 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa