Inapoi

Scaun realizat din tastatura de calculator

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
scaun

Pentru cei care se despart cu greu de computerul personal, designer-ul Bante Bonnucelli si producatorul de mobilier Lamn, le propun un scaun a carui suprafata este integral realizata din tastaturi si pe care l-au denumit "scaunul text-ile". Acest nou produs a fost lansat in cadrul workshop-ului UMUL 2009 (Use More, Use Less) axat anul acesta pe tema refolosirii in design a diferitor materiale, elemente componente, etc.

 


 

Designer-ul si compania producatoare au folosit tastaturi obtinute de la compania Voice Systems, specializata in servicii IT pentru persoanele cu dizabilitati, in urma introducerii sitemului VOICEbox capabil sa citeasca automat orice text tiparit fiind atasat unui laptop fara tastatura. In acest fel tastaturile de care nu mai era nevoie au fost donate pentru realizarea "scaunului text-ile".

Daca va intrebati cat de confortabil este un astfel de scaun, ei bine, credem ca totul depinde de flexibiliatea tasturilor si a tastelor in sine. Daca acestea sunt flexibile, atunci „scaunul text-ile" s-ar asemana foarte mult cu un scaun de masaj. Cu siguranta intretinerea ar fi dificila, avand in vedere ca sunt multe tastaturi. Cu toate acestea este imbucurator sa vedem cum designerii transforma si refolosesc ingenios obiectele de zi cu zi.  

 


Mai multe informatii gasiti pe www.inhabitat.com

 

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa