Inapoi

Sediul central al companiei Rossignol inspirat din relieful monta

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
rossignol4

Sediul central al companiei Rossignol, renumit producator al echipamentelor de schi, a fost proiectat de catre Herault-Arnod Architects si fiind pozitionata in Alpii Francezi, a imprumutat putin din formele inconjuratoare. Cladirea gazduieste atat birouri cat si ateliere care erau inainte raspandite peste tot in tara.

Fatada cladirii se curbeaza pe inaltime pentru a genera un acoperis pentru spatiul atelierului, dupa care coboara pe latura sud-vestica pentru a acoperi spatiile de birouri. Aceasta suprafata valurita este intrerupta in zona curtilor interioare, pentru a lasa magnoliile sa se bucure de lumina naturala. Acoperisul imita relieful montan din imprejurimi prin elevatii care sunt formate prin alternarea pantelor, de la unele foarte abrupte pana la altele mai line.

 

 

 

 

 

 

La interior, cladirea functioneaza asemeni unui stup, in care diferite activitati se intersecteaza si comunica. Originalitatea acestui program consta in alaturarea unor functiuni diferite, de la cele de productie pana la cele de service, totul sub un singur acoperis. Restaurantul amplasat in partea dreapta, in zona superioara si in centrul de greutate al strazii, a fost gandit ca un nucleu primar al companiei: doua curti interioare complet imbracate in sticla impart privelistile panoramice catre cer si munti, intr-o parte catre Vercors si in partea cealalta catre Chartreuse.

 

 

Pentru realizarea anvelopantei s-au folosit numai doua materiale, lemnul din esenta de larice si sticla. Spatiul atelierului are un prim acoperis orizontal peste care s-a suprapus unul realizat din lemn, creand astfel un spatiu ascuns intre cele doua care adaposteste si mascheaza toate echipamentele si sistemele tehnice.


Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa