Inapoi

Sediul T Bailey / Olson Kundig Architects

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
t_bailey1


Arhitectii de la Olson Kunding ne arata Birourile T Bailey din Anacortes, Washington, care exploreaza ideea de a folosi produsul clientului - tevile utilizate in coloanele de turbine eoliene - pentru constructia sediului lor. Aceasta extindere de 1086m2 pentru spatiile de birouri se invecineaza cu uzina industriala a T Bailey. Procesul de fabricare a otelului are loc in uzina adiacenta proiectului.

Vizitatorii intra in cladire si pot urca pentru a ajunge la spatiul destinat sediului principal, prin intermediul unei tevi orizontale cu diametru 14 "si a unei tevi verticale cu diametru 22'. Situate in teava verticala, un ventilator mare si un luminator asigura aerisirea podelei biroului principal. Luminatorul si ventilatorul sunt alimentate cu energie solara. Aerul cald este aspirat din spatiile de birouri prin teava situata in scara si evacuat din cladire, reducand semnificativ sarcina de racire.
Materialele nefinisate - pardoseli din beton, otel nefinisat, precum si o structura expusa - dau spatiului un aspect estetic brut reducand in acelasi timp acoperirea si utilizarea materialelor toxice adaugate constructiei. Panta acoperisului este orientata catre o gradina si peisajul adiacent.

Mai multe poze si informatii gasiti aici: http://www.archdaily.com