Inapoi

Sfidarea crizei prin castigarea celui mai mare premiu de catre Nightingale Associates

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
spital_glasgow2

Nightingale Associates, parte a concernului britanic Brookfield Constructions, vor proiecta "super spitalul" Southern General din Glasgow in valoare de 840 milioane de lire sterline. Noul campus nu este doar cel mai mare contract de proiectare castigat in decursul celor 20 de ani de activitate, dar va fi printre cele mai mari spitale construite in Marea Britanie.

 

Noul complex se va desfasura pe 170 000mp si va fi printre cele mai mari din Europa. Acesta va aduna serviciile medicale prestate in prezent in trei spitale diferite si va cuprinde 1 100 de paturi pentru adulti si 240 de paturi pentru copii, laboratoare si servicii conexe. Proiectul de dezvoltare include realizarea unui spital pentru tratarea pacientilor cu cancer, a unui departament de cardiologie, doua maternitati, doua spitale pentru tratamentul ambulatoriu, laboratoare dotate cu tehnologii de investigare de ultima ora si un departament de urgente.

Neil Murphy, directorul biroului din Londra a declarat: "Aceasta este o oportunitate deosebita pentru echipa de la Nightingale Associates. Nu numai datorita marimii si valorii acestui contract, dar si datorita faptului ca marcheaza trecerea unui prag important in piata scotiana de proiectare a cladirilor spitalicesti. Suntem foarte bucurosi de aceasta realizare si asteptam cu nerabdare sa lucram alaturi de compania Brookfield Construction si Consiliul in urmatorii ani."

 

Referitor la designul unic al spatiilor domnul Murphy a comentat: "Unul dintre elementele importante ale designului este integrarea spatiilor pentru adulti si a celor pentru copii. In timp ce fiecare cladire are identitatea ei, sunt multe dotari care le leaga si care vor face ca legaturile dintre ele sa creasca cu timpul. Atat la interior cat si la exterior, culoarea va juca un rol important. Culoare si textura vor fi folosite pentru a delimita si a evidentia anumite zone, anumite functiuni in cadrul intregului complex. Lumina naturala va fi folosita la maxim acolo unde este posibil si se va urmari obtinerea unor privelisti frumoase atat la interior cat si la exterior. Culorile si a alte elemente de design vor identifica anumite zone din complex, ajutandu-i pe pacienti sa-si gaseasca mai usor drumul."

 

 

Noul Spital South Glasgow va reprezenta o parte importanta din procesul de schimbare a clientului, NHS Greater Glasgow & Clyde (Consiliul). In ultimii zece ani, si-a dezvoltat programul de servicii cronice in vederea modernizarii si revolutionarii serviciilor medicale oferite pacientilor adulti sau copii care sufera de boli cronice din Glasgow.

 

Nightingale Associates au lucrat cu proiectantii specializati din compania Tribal. Proiectul urmeaza sa aiba patru faze de executie si va fi finantat din bani publici. Stadiul avansat al proiectarii este programat sa inceapa in urmatoarele saptamani, cu demararea primei faze - spitalele pentru adulti si cel pentru copii - in luna noiembrie 2010. Proiectul va fi integral finalizat abia in 2015.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa