Inapoi

Siguranta de la Doka

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
doka

O retrospectiva a statisticii actuale a accidentelor de munca releva: In nici o alta bransa este riscul de accidente de munca nu este atat de mare ca in domeniul constructiilor (conform AUVA).

Peste 20% din accidentele din Uniunea Europeana se produc pe santier iar caderile de la inaltimi mari sunt cele mai frecvente cauze de accident. Motivele sunt in primul rand dispozitivele de siguranta insuficiente in ceea ce priveste platformele de lucru si sistemele de urcare cat si conditiile de lucru in permanenta schimbare. Urmarile accidentelor de munca prin cadere de la inaltime sunt de mare amploare si cauzeaza nu numai vatamari corporale grave ci si costuri ridicate din partea firmei de constructii prin incetarea temporara a activitatii si amanarea lucrarilor.

Platformele de lucru de siguranta si sistemele de urcare fixe contribuie in mod esential la cresterea sigurantei muncii cand se realizeazamontarea cofrajelor si turnarea betonului. Doka ofera o varietate de solutii de siguranta, care reduc la minim riscul de accidente si care fac posibila desfasurarea rapida, eficienta si economica a muncii..


Sistemul de urcare XS - Siguranta cu protectie integrata 

Sistemul de urcare Doka XS este dotat cu protectie integrata pentru spate pentru siguranta maxima la urcare si coborare. Sistemul XS are aplicabilitate universala si poate fi montat prin doar cateva miscari la nivelul tuturor cofrajelor de perete sau stalp cat si la nivelul fermelor de sprijin. Structura stabila din componente zincate la cald garanteaza o durata de viata mare a acestui sistem de siguranta.

Sistemul de platforme Xsafe - sigur si economic

Sistemul platforma Xsafe stabileste noi puncte de referinta in ceea ce priveste securitatea muncii, prin scarile telescopice fixe, prin golurile de acces care se inchid automat cat si prin protectia laterala si frontala Platformele de lucru integral pre-montate pot fi imediat utilizate pe santier si garanteaza siguranta maxima de la prima aplicare.
Calitatea superioara a platformelor, realizate din elemente zincate la cald si compatibilitatea cu sistemul de cofraje metalice Xlife cat si cu sistemul pe grinzi Top 50 garanteaza o eficienta ridicata si o flexibilitate maxima. Posibilitatile practice de prindere intre spraituri si console asigura un spatiu de lucru suficient si planificarea simplificata a cofrarii, chiar si in cazul peretilor inalti.


Schela portanta Staxo 100

Si in cazul turnului 100, premisele au fost pe langa cresterea fortei portante in noua versiune si optimizarea dispozitivelor de securitate a muncii. Scarile integrate in rama esafodajului cu protectie la alunecare si punctele de prindere pre-definite garanteaza o urcare rapida si sigura. Balustradele continue si podinele de montaj cu sau fara pasaj de trecere asigura maxima siguranta la montarea si demontarea elementelor de esafodaj.