Inapoi

Siguranta in caz de incendiu cu Kingspan FireSafe

Publicat de KINGSPAN, la

Sistemele de pereti si acoperis Kingspan se folosesc intensiv in toate domeniile din constructii. Sistemele de inchideri exterioare pentru pereti/acoperis si sistemele pentru medii controlate trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici:
-Eficienta termica
-Pierderi reduse de aer
-Eficienta structurala
-Siguranta in caz de incendiu
-Izolare fonica
-Instalare sigura si rapida
-Ecologice

Sistemele de panouri Kingspan FireSafe respecta toate aceste caracteristici si sunt preferate de investitori, asiguratori, proiectanti si constructori datorita performantelor la foc ce reduc riscurile in caz de incendiu.


Sistemele de panouri Kingspan au fost testate si aprobate in tarile Europene pentru a fi conforme cu standardele din constructii. Mai mult, sistemele Kingspan sunt aprobate de catre asiguratorii LPCB (Loss Prevention Council Board in Marea Britanie) si FM Global (Factory Mutual Global), prezentand urmatoarele caracteristici:
-Nu propaga flacarile.
-Nu participa la foc iar la indepartarea sursei de foc se autosting.
-Degaja un minim de fum si de gaze toxice.
-Panourile sistemelor Kingspan FireSafe pentru pereti si acoperisuri sunt fixate pe structura secundara a imobilelor si protejeaza interventia pompierilor in caz de incendiu.

40 de ani de studii ale panourilor sandwich pentru pereti si acoperis, avand ca material izolator isophenic rigid, au aratat o comportare exemplara a panourilor in caz de incendiu. Din studiul incendiilor reale s-a concluzionat:
-Nu s-au inregistrat incidente atunci cand panourile exterioare au fost implicate in stadiile initiale ale incendiilor.
-Panourile exterioare au fost implicate in incendiu numai dupa ce focarul interior a ajuns intr-un stadiu de maxima dezvoltare si imobilul a suferit pierderi totale.
-Datorita faptului ca panourile sunt fixate pe structura, acestea au contribuit la mentinerea intergritatii acesteia un timp suplimentar in timpul incendiului.
-Lipsa de informare si dorinta de senzational au deformat informatiile despre incendii, in special cele din unitatile de industrie alimentara.

Regulamentele si standardele din constructii se aplica nu numai la proiectarea si constructia unui imobil nou, ci si cladirilor existente care sunt renovate, daca materialele folosite sunt diferite de cele originale sau daca se schimba destinatia imobilului. Cele mai stricte norme si standarde sunt legate de protectia impotriva focului, iar fiecare tara are in acest domeniu standarde / regulamente proprii.