Inapoi

Spatiul statiei de metrou din Tokyo a fost imbogatit cu niste instalatii arhitecturale pentru incurajarea interactiunii dintre calatori

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la

Acest experiment doreste sa transforme statiile de metrou din Tokyo in spatii dinamice prin exploatarea oportunitatilor de interactionare care pot aparea in mod firesc. Acest proiect a fost denumit Tokyo Reflections pentru ca "viseaza ca aceste mici schimbari sa umple golul din ganduri cu ajutorul unor reflexii". Instalatia arhitecturala a fost ceruta in incercarea de a asigura un element catalizator pentru mobilizarea sociala, relationand calatorii ca indivizi prin interactiune mentala si fizica voluntara.

Ca parte componenta a instalatiei, statia Tokyo va suferi o serie de modificari pentru a permite imbunatatirea ambiantei din zona peronului. Aranjamente de lumina vor fi pozitionate in zona sinelor, inlocuind corpurile de iluminat existente ale caror forme simple si anoste incurajau schimbarea. Peretele va fi acoperit cu o membrana neagra, iluminata de la interior si care va difuza lumina inspre zona peronului.













Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa