Inapoi

Sunil Patil si Asociatii finalizeaza o locuinta ecologica

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
locuinta_ecologica_sunil1

Conceptul este unul simplu, constand intr-un perete care parcurge casa de la intrare pana in capat, impartind-o in doua zone: livingul, locul de luat masa si bucataria apartinand spatiilor comune, publice si dormitorul matrimonial si cel pentru oaspeti alcatuind zona privata a casei. Interconexiunile intre cele doua zone se realizeza prin anumite perforari in zid bine gandite.

Peretele despartitor, loc de expunere a tablourilor, este luminat pe timpul zilei prin intermediul unui luminator pozitionat deasupra. Dormitorul oaspetilor poate fi transformat intr-un studio prin folosirea unui mobilier adecvat. Retragerile din fata si spatele casei au fost folosite pentru a mari spatiile interioare prin introducerea unor zone verzi amenajate. Aceaste spatii fac legatura cu exteriorul prin intermediul suprafetelor vitrate, din casa catre imprejurimile frumos amenajate.



Un mic copac amplasat pe un postament si cu un luminator pozitionat exact desupra lui, sunt inspirate din PAR (o platforma traditionala indiana creata in jurul unui bananier pentru odihna), asigura un fundal pentru zona livingului, a locului de luat masa si a barului. Casa este eficienta din punct de vedere energetic si ecologica prin folosirea resurselor naturale. Nu se foloseste iluminat artificial in timpul zilei datorita existentei luminatoarelor si a deschiderilor vitrate. S-a minimizat si gradul de folosire a echipamentelor de ventilare/conditionare a aerului datorita deschiderilor mari.





Peretele este finisat cu piatra cu o textura rugoasa, de culoare gri, un fundal perfect pentru expunerea tablourilor. Alte elemente au fost finisate cu materiale diverse dar toate albe. S-a tinut cont de folosirea unor materiale ecologice. Jocurile de apa realizate in exteriorul locului de luat masa si al studioului sunt iluminate cu LED-uri.

 

 


Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa