Inapoi

Super Therm

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
supertherm

Pelicula izolanta pe baza de substanta ceramica a fost creata pentru a impiedica patrunderea caldurii si a umiditatii in elementele de constructie, urmarind reducerea costurilor energiei consumate. 

 

Materialul dezvoltat in prima faza de catre cei de la NASA, reflecta peste 95% din cele trei tipuri de radiatie solara: ultravioletele, lumina (spectrul vizibil) si infrarosiile. Datorita acestei caracteristici acest material poate sa inlocuiasca 15-20cm de termoizolatatie uzuala, ajungandu-se la economii de energie intre 20% si 70%.
 

 

Super Therm a fost testat si omologat ca si strat de difuzie si bariera de vapori. A fost catalogat de catre cei de la MBDC drept un produs ecologic, care nu polueaza mediul si este eficient in economisirea energiei. Are o durata de viata de peste 20 de ani in cazul in care este aplicat pe acoperis, in conditii normale. In cazul unui incendiu, acest material nu intretine arderea, neexistand flacari si fum degajate de catre acesta.

 

Acest produs a fost initial folosit pentru finisarea spatiilor destinate productiei, a depozitelor de mancare si bauturi, fructe si tutun, pentru depozitele de armament, pentru grajduri si fermele de pasari, pentru salile de sport si patinuare, depozitele frigorifice de carne si peste.

Aria de utilizare a fost largita prin folosirea acestuia ca termoizolatie la spatiile de expunere si supermarketuri, cisternele pentru gaz si benzina, acoperisuri si pereti pentru constructiile rezidentiale si comerciale, la barci, avioane si vagoane de tren, la silozurile de cereale.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.materia.nl

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa