Inapoi

SWS - adica solutia pentru fereastra dumneavoastra

Publicat de SOUDAL, la
Montarea corecta a ferestrei este astazi extrem de importanta pentru intreaga constructie a cladirii si exploatarea ulterioara a acesteia. Fot. Soudal
Imbinarea adecvata a ferestrei in peretele cladiri are o mare influenta asupra confortului de utilizare a cladirilor moderne. Este un loc in care se pierde cel mai mult caldura din incapere si in care se depune cel mai mult condens. De aceea este foarte important sa aveti cat mai multe cunostinte despre modul in care se monteaza ferestrele. Chiar si feroneria cea mai buna isi va pierde caracteristicile daca nu este montata in mod adecvat. Numai o montare adecvata, folosind produse izolante de buna calitate, de exemplu: Soudal Window System asigura fereastra pentru ca aceasta sa isi indeplineasca bine functiile sale. De mai multi ani cladirile sunt construite folosind feroneriile moderne, de ultima generatie. Totusi, nu inainte de anul 2006 a avut loc implementarea instructiunilor armonizate de montare a acestora - din partea Institutului de Tehnici de Constructie din Polonia (ITB). Concluzia pe care o putem trage nu este prea optimista. Aceasta inseamna ca inainte ferestrele au fost montate in conformitate cu cunostintele individuale ale echipelor de constructie si, ca urmare, au fost executate incorect, ceea ce a avut ca efect, de exemplu: aparitia mucegaiului sau pierderi majore de caldura. Din pacate, aceste instructiuni nu constituie o norma obligatorie, asadar si in prezent multe ferestre sunt deseori montate gresit. De aceea este atat de important sa aveti cunostintele despre montarea corecta a feroneriei si despre ce fel de produse trebuie sa utilizati pentru aceasta. Pentru ca fereastra sa isi indeplineasca corect functia trebuie inclusa in peretii cladirii, trebuie sa se asigure etansarea acestora atat din interior cat si din exterior si sa se prevada si planifice o ventilare adecvata a incaperii.
Pentru izolarea exterioara a ferestrei se poate utiliza banda care permite trecerea libera a aerului Soudal Foliend Outside sau banda expandabila Soudal Souband Acryl
Fot. Soudal
Constructiile de astazi sunt din ce in ce mai etanse si permit micsorarea costurilor de incalzire, dar concomitent pod duce la cresterea umiditatii aerului in interiorul cladirii. Ferestrele etanse micsoreaza coeficientul de schimbare a aerului, astfel umiditatea se depune pe pereti cladirii. Acest fenomen are loc cand in incapere nu este asigurata o ventilatie adecvata iar umiditatea aerului este prea mare. Umiditatea din aer se condenseaza in locurile de imbinare (fereastra-rost-perete), adica in locul cel mai sensibil pentru trecerea caldurii. Acesta este cel mai racoros loc din locuinta, tocmai aici se depune condensul de apa. Cand peretii cladirii au temperaturi mai reduse, din cauza asa-ziselor "puncte de roua" (in acest punct are loc condensarea aburilor de apa) atunci apare mucegaiul. De exemplu: pentru temperaturi de 20° C si umiditate la nivel de 50% (ceea ce inseamna ca aerul este saturat cu aburi de apa in 50%), "punctul de roua" este de 9,3° C. Se considera ca temperatura suprafetei de separare din interiorului cladirii trebuie in toata incaperea sa nu fie mai mica de 10° C. De aceea este atat de importanta amplasarea si etansarea corecta a locului de imbinare a ferestrei cu peretele.

Pentru ca montajul sa se incheie cu succes...
... trebuie sa se amplaseze corect rama ferestrei in orificiul de perete si sa se imbine mecanic cu constructia peretelui cu ajutorul unor dibluri sau ancore. Apoi trebuie sa se completeze cu precizie orificiul dintre rama ferestrei si orificiul din perete, cu ajutorul - de exemplu - a uneia dintre spumele poliuretanice Soudal.

De asemenea aceasta trebuie asigurata conform principiului - "partea interioara trebuie intotdeauna sa fie mai etansa decat partea exterioara". Izolarea interioara trebuie sa fie etansa si sa asigure protectia impotriva patrunderii umiditatii din exteriorul cladirii catre interior, intre perete si toc. In acest caz se utilizeaza folia de protectie impotriva aburului si silicon, de exemplu: Soudal Silirub. De la exterior se foloseste o folie de protectie impotriva aburului, de exemplu: Soudal Folienband Outsider sau banda de dilatare, care - marindu-si volumul se adapteaza la suprafetele care nu sunt plane. Ambele produse asigura spuma poliuretanica impotriva precipitatiilor si a razelor UV. Acest strat impiedica trecerea apelor de precipitatii din exterior catre interiorul rostului, permitand de asemenea migrarea aburului de apa in directie opusa. O fereastra bine montata, folosind produse de cea mai buna calitate, impreuna cu o ventilare adecvata constituie garantia unui aer proaspat tot timpul anului si lipsa umiditatii in cladire.

SWS, adica modul de montare corect al unei ferestre
Soudal Window System este un set profesional de produse folosite la montarea feroneriei pentru ferestre. Toate materialele se caracterizeaza prin cea mai buna calitate si poseda aprobarile din partea Institutului de Tehnici de Constructie din Polonia (ITB). La izolarea termica si acustica utilizata in rostul dintre rama ferestrei si perete, compania Soudal ofera o gama variata de spume poliuretanice. Printre altele, vi se ofera prima spuma specializata de pe piatǎ Soudafoam Gun Low Expansion, care se caracterizeaza printr-o foarte buna izolare acustica, confirmata de opiniile si cercetarile tehnice ale Institutului Rosenheim si a Institutului de Tehnici de Constructie din Polonia (ITB), care sunt unitati de certificare pentru produsele de constructie. Aceasta spuma se caracterizeaza de asemenea, printr-un coeficient redus de transmitere a caldurii. In colectia noastra, se gaseste de asemenea spuma cu randament sporit Soudafoam Maxi, spuma cu dilatare redusa Soudafoam Ferestre si Usi si spuma standard Soudafoam Gun. Pentru izolarea interioara, compania Soudal va recomanda folia de protectie impotriva aburului Soudal Folienband Inside sau siliconul elastic special Soudal Silirub, care este disponibil intr-o gama variata de culori. Folia este disponibila in varianta cu lipire de pe o singura parte sau de pe ambele parti, acoperita cu un strat special care permite tencuirea. Se poate utiliza foarte bine pe orice fel de suport.

Produsul este disponibil in mai multe dimensiuni. La exterior se poate utiliza folia de protectie impotriva aburului Soudal Folienband Outsider sau banda de dilatare Soudaband Acryl, care se caracterizeaza printr-o rezistenta forte buna la conditiile atmosferice extreme.

Utilizarea produselor de inalta clasa pentru izolarea imbinarilor ferestrelor cu peretii, de exemplu: Soudal Windows System impreuna cu cunostintele despre executarea unui montaj corect al feroneriei vor avea o influenta decisiva asupra confortului de utilizare a cladirii.

Produse SWS


Spume

Volumul - 750 ml
Pretul - aproximativ de la 17 pana la 22 RON


Banda Soudaband
Acryl

Lungimea - 10 m
Pretul - aproximativ de la 13 pana la 28 RON
(in functie de latimea benzii)Folie de protectie impotriva aburului

Folienband Inside
Lungimea - 25 m
Pretul - aproximativ 120 RONFolie de protectie impotriva aburului

Folienband Outside
Lungimea - 25 m
Pretul - aproximativ 120 RON


SiliconiVolumul - 310 ml
Pretul - aproximativ 12 RON

Informatii suplimentare si detalii: Soudal SRL Strada Calea Darzei 86A, Sat Dârza, Comuna Crevedia, cod postal 137182, Jud. Dambovita, Tel. 0213515804 , fax 0213515804, www.soudal.ro, office@soudal.ro