Inapoi

Transformarea unor containere intr-o casa

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
container2

Designer-ul de jucarii Debbie Glassberg, cea care a creat casele de vis pentru Polly Pocket si My Little Pony, deseneaza acum propria casa. Renuntand la materialele plastice folosite pana acum pentru jucarii, Debbie intentioneaza sa foloseasca 5 containere de metal. Design-ul neobisnuit al viitoarei case din Brookside, Kansas a facut furori in randurile vecinilor dar si ale arhitectilor.

 

Containerele care pana acum aveau rolul de a proteja diferite bunuri in timpul transportului lor peste ocean, devin structuri: studiouri pentru artisti in Londra, spatii de cazare pentru studenti in Amstedam sau birouri in Zurich.


 

Debbie Glasberg, fost designer pentru grupul Mattel, doreste ca locuinta sa confectionata din containere sa serveasca drept prototip pentru viitoare modele, rezistente si atractive ale caselor de interventie dupa calamitati – cum au fost cele din New Orleans si Greensburg. " De ce containere? Pentru ca sunt mobile, usor de transportat cu ajutorul trenului sau tirurilor si sunt ecologice: ambalajul este de fapt materialul de constructie, asa ca nu sunt prea multe deseuri".

Containerele au dimensiuni standard lungime de 12.20m si 2.45m latime. In privinta inaltimii, Debbie a ales containere mai inalte de 3.65m respectiv 2.90m pentru a permite instalarea unor ferestre mai mari. 

Containerele au fost gandite ca unitati separate astfel incat daca Debbie doreste sa se mute, sa-si poata lua casa cu ea. Unul dintre containere este un birou pentru doua persoane, altul este un loft – dormitor, doua module puse impreuna alcatuiesc dormitorul matrimonial impreuna cu grupul sanitar, spalatoria si baia. Casa include de asemeni, alte doua bai si o camera de zi, incluzand spatiul de dormmit pentru musafiri. Spatiul pentru sala de mese este imediat sub bucatarie.

Casa va fi ecologica si prin materialele pe care le vor folosi: termoizolatie din sfecla de zahar, incalzire geotermala si ilumint cu LED-uri. Un student la City Art institute proiecteaza butoaiele pentru stocarea apei de ploaie in forma de banci. Acoperisul va fi unul verde si va fi folosit ca si un "patio”, care datorita copacilor inconjuratori iti va da senzatia unei case in copac.

 


Debbie Glassemberg se gandeste sa proiecteze si sa decoreze si alte containere care sa se incadreze in tiparul locuirii ieftine, cu aproximativ 125$ pe metru patrat. Datorita faptului ca locuinta ei se incadreaza in zona prototipului, necesitand multe inspectii din partea primariei, nu a riscat sa-si proiecteze si interiorul pana nu au fost montate containerele.

 
Pana acum autoritatile au aprobat planurile casei cu exceptia aleii carosabile, pe care Debbie o vrea innierbata pe o structura retea din masa de plastic rezistenta la incarcari.

Suprafata aproximativa a casei este de 2 600mp iar costurile de constructie au fost mai mari de 300 000$. In cateva luni urmeaza sa fie finalizata si Debbie intentioneaza sa o deschida spre vizitare.

Detalii la www. homecontained.com


 Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa