Inapoi

Trigger Points

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
trigger_points

"Trigger Points" este un proiect realizat de cei de la Touch-Feely a carui tema implica latura senzoriala din fiecare participant, pentru ca proiectul este o invitatie la relaxare prin masarea diferitor categorii de muschi cu ajutorul protuberantelor peretelui.

 

Mulajul "Trigger Point" incurajeaza o mai mare interactiune fizica intre organism si suprafetele arhitecturale, sugerand faptul ca o cladire poate sa suplimenteze munca unui masor terapeut.

 

Acesti specialisti lucreaza prin masarea diferitor puncte cheie din corpul uman, pozitionate la nivelul omoplatului, gatului, genunchilor, etc. pentru a relaxa dar si pentru a ameliora starile de rau si cele gripale, oboseala in general.

 

Forma sculpturala a mulajului "Trigger Point" a reiesit prin turnarea ipsosului in cofrajul realizat din material textil. Arhitectii Davidson si Rafailidis au realizat fomele si amplasarea lor pe perete tinand cont de indrumarile unor specialisti masori, pentru a fi siguri ca adancimea acestora si formele sunt cele indicate masajului. Pentru a beneficia cat mai multe persoane de atuurile unui masaj specializat, arhitectii au pozitionat mulajele la diferite inaltimi corespunzatoare diferitelor puncte si grupari de muschi. Pentru maximizarea efectelor unui masaj specializat fiecare mulaj este incalzit la 45°C.

 

  

Mai multe informatii gasiti pe www.materia.nl.

 

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa