Inapoi

Un hotel nou dar cu un farmec aparte si-a deschis portile in Tribeca - New York

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
tribeca2

Construit pentru a se integra intre celelalte cladiri industriale din Tribeca, Hotelul Greenwich detinut de catre Robert De Niro este un exemplu reusit de maiestrie arhitecturala avand un farmec aparte. Hotelul care s-a deschis in aprilie anul acesta, are camerele de oaspeti realizate cu placi ceramice marocane si marmura de Carrara, un spa din bambus realizat de artizani niponi si o tratorie care emana sarm toscan. Dar mai presus de toate acestea se afla designul elaborat al fatadei, foarte detaliat si care este realizat din caramizi  confectionate manual.

 Asemeni unei productii cinematografice, Greenwich este rezultatul mai multor investitori, printre care si Rockwell Group, care impreuna cu proprietarii a dezvoltat proiectul, Samantha Crasco, care a proiectat camerele de oaspeti si Mikio Shinagawa, care este responsabil pentru Spa-ul shibui. Pentu designul fatadei si pentru proiectarea spatiilor publice responsabili sunt cei de la Grayling Design, un studio din Long Island renumit pentru maiestria lor si pentru folosirea materialelor naturale si reciclate.

 

 

 


 

Fatada hotelului realizata din diferite modele din caramida se aseamana unei tapiserii de dimensiuni impresionante. Aici veti gasi o combinatie de zidarie Flamanda cu cea inspicata, zidarie verticala ordonata sau scoasa in consola pentru obtinerea diferitor efecte, ancadramentele ferestrelor sunt din trei siruri de caramida, asezate in trepte, iar din loc in loc, pe fatada sunt puse niste decoratiuni din bronz lucrate in capace de canal vechi. Grayling a atribuit acelasi grad de detaliere si spatiilor publice ale hotelului, unde ferestrele de la cladirea Flatiron au fost folosite pentru acoperirea decorativa a unui perete iar podelele de la depozitul New England au fost transformate in usi. Aceste elemente confera un cadru unificator pentru interiorul hotelului desi provin din zone culturale diferite.Hotelul de 8 niveluri gazduieste 88 de camere pentru oaspeti, fara sa fie doua identice, 13 camere apartament si un penthouse de 2 500mp care ofera o priveliste extraordinara asupra orasului si a raului Hudson.

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa