Inapoi

Un liceu din Coasta de Azur beneficiaza de transformarea unui designer

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
liceu_coasta_de_azur2

Firmei N+B Architects i-a fost incredintata lucrarea prin care se dorea obtinerea unei solutii sustenabile pentru cladirea liceului care se confunta cu climatul torid de pe Coasta de Azur din Franta. Solutia care a adus un plus de 2 800 de metri patrati, marind astfel de pana la patru ori suprafata cladirii existente, a transformat Liceul Paul Valery intr-o cladire la moda si atragatoare, mult mai potrivita pentru un mediu educational confortabil, o noua emblema a orasului Menton.


Abordarea celor de la N+B Architects este una specifica. Asezata pe panta unui deal, vechea cladire avea niveluri diferite care ingreuna parcurgerea spatiilor interioare. Extinderea si redimensionarea a condus la o echilibrare a spatiilor astfel incat trecerea este una lina si cu circulatii imbunatatite.

 

Cladirea avea de suferit si din cauza soarelui arzator care facea dificila si costisitoare racirea si ventilarea vechii cladiri. Montarea panourilor din cedru canadian pe post de parasolare a adus un plus nu numai la imaginea exterioara a cladiri, facand-o unica in zona si usor de identificat, dar mai ales a contribuit la eficientizarea sistemului de ventilare si mentinerea unei temperaturi confortabile in clase. Obiectivul principal al lucrarilor de extindere si renovare a fost crearea unei cladiri cu arhitectura durabila, implementandu-se de asemenea acoperisuri verzi pentru izolarea naturala iar pozitionarea extinderii in functie de punctele cardinale a condus la maximizarea spatiilor umbrite natural, ajutand la racirea eficienta a spatiilor interioare.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa