Inapoi

Un nou centru media in Barcelona realizat cu Texlon ETFE

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la

Cladirea Media Tic, construita in districtul 22 al centrului orasului Barcelona, a fost gandita sa devina punct de intalnire pentru informatia media si tehnologiile de comunicare din toata lumea. Actionand ca un deschizator de drumuri pentru noi programe si initiative, proiectat in colaborare cu Fundatia Digitala a Barcelonei, urmareste sa sprijine dezvoltarea si comuniunea in cadrul industriei digitale.

Designul ETFE si beneficiarul Vector Foiltec, au demarat lucrarile cu firma de arhitectura Cloud 9 datorita cunostintelor aprofundate si experientei pe care acestia o aveau despre produsul Texlon©ETFE. Astfel ca au imbracat 2 500mp cu acest produs, iar cladirea va putea sa economiseasca 20% din energie si in total obtine 42 de puncte, din 57 la analiza ecologica si eficientei energetice. Produsul Texlon©ETFE are proprietati anti-aderente, astfel incat nu se murdareste usor iar costurile pentru mantenanta sunt foarte scazute. In timp, produsul nu isi pierde din caracteristicile tehnice, astfel incat elasticitatea, transparenta si rezistenta se mentin in limitele optime. O caracterisistica importanta a acestui material este capacitatea de izolare si aportul de suprafata umbrita determnat de sistemul pneumatic.

Fatada pozitionata pe S-E este iluminata direct timp de aproximativ sase ore pe zi, drept urmare necesita un sistem solar exterior realizat dintr-o fatada dubla, usoara, cu un consum redus de energie si un coeficient ridicat de iluminare. Pentru a indeplini aceste cerinte, arhitectul a propus o pelicula exterioara din Texlon©ETFE cu filtru solar, fixat intr-un cadru modular, care sa genereze formarea a doua camere care sa permita mentinerea unei presiuni constante si posibilitatea circularii aerului intre cele doua camere.


Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa