Inapoi

Un nou colt urban in Hamburg

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
steckelhorn4

In luna octombrie a acestui an s-au finalizat lucrarile la cladirea de birouri "Steckelhorn 11", situata in zona veche a orasului Hamburg, in apropierea noului spatiu urban "Hafen City". Aceasta cladire inlocuieste o veche ruina, completand astfel locul gol dintre doua zone istorice.

 

Lotul sub forma triunghiulara se intinde pe toata lungimea tronsonului de imobile si atunci ajunge sa aiba una din fatade de doar 1.9m latime, cea care se deschide catre port, in timp ce cealalta fatada atinge 26.4m si este orientata catre strada Steckelhorn. Volumetria si retragerile succesive ale ultimelor niveluri tin cont de contextul urban dar si de regulamentul local.

 

 

 

 

 

 

Jocul de plin-gol din fatada creaza efecte dinamice pentru imaginea exterioara, permitand si locuitorilor sa beneficieze de privelisti extraordinare asupra orasului Hamburg, in special de la etajele superioare care sunt retrase.

 

Geometria aparte a planului de etaj curent a stat la baza organizarea intregii cladiri, prezentandu-se deschis prin evidentierea functiunii pe latura de pe strada Steckelhoern, remarcandu-se in acelasi timp ca o emblema a spatiului atunci cand este perceputa din zona istorica Speicherstadt si noul Hafen City. In timp ce parterul a fost gandit ca un mare hol - lobby pentru locatari si partial o cafenea, etajele superioare ofera spatii de birouri mari si cu organizare flexibila, cu privelisti catre Katharinenkirche si Hafen City. Etajele superioare dispun de spatii exterioare suplimentare in cadrul balcoanelor, logiilor si pe acoperisul amenajat in terasa circulabila care ofera vederi panoramice asupra vechiului si noului oras Hamburg.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa