Inapoi

Un perete placat cu lemn se modeleaza pentru a face loc luminii

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
light_form1

Chiar si cele mai simple forme de origami demonstreaza ca doar cateva pliuri pot sa creeze un design sculptural captivant si complex. Dezvoltand aceasta tema care sta la baza artei japoneze, designerii Francesca Rogers si Daniele Gualeni de la Design Studio au creat "Light Form" - un modul de corp de iluminat realizat din placi de lemn care pot fi pliate la diferite unghiuri pentru a expune sursele de lumina eficiente energetic. Sistemul creat prin alipirea mai multor astfel de module poate fi prins pe orice perete, creandu-se astfel un mozaic luminos care pune in valoare atat designul modern cat si arta traditionala japoneza.

"Light Form", o structura de lumina calda protejata de placi din doua esente de lemn permite utilizatorului sa creeze modelul unic, conform dorintelor si cerintelor de iluminare, prin simpla pliere a placilor fiecarui modul in parte. Fiecare element este incastrat in lemn de artar si are fie o sursa realizata dintr-o pelicula, care se lumineaza la trecerea curentului electric fie doar dintr-o suprafata alba, care contribuie la cresterea coeficientului de iluminare prin fenomenul de reflexie.

Sistemul de iluminat "Light-Form" a fost proiectat pentru ILIDE (targul italian de design pentru corpuri de iluminat) si a fost prezentat la World Join Center, in cadrul Targului de Mobila de la Milano.


Mai multe informatii gasiti pe www.inhabitat.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa