Inapoi

Un proiect de locuinte in Santiago care promoveaza un concept nou

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
proiect_locuinte_santiago1

Folosind un plan de parter de forma rectangulara, cladirea este alcatuita din trei niveluri complete si un al patrulea care este putin retras, permitandu-se realizarea teraselor gradina si a celor cu piscina. Volumul contine un gol central care include zona de acces in apartamente. Spatiul este iluminat natural prin deschiderea din acoperis si prin folosirea circulatiilor orizontale sub forma de balcoane pentru fiecare nivel in parte.

Cladirea contine sapte apartamente, conditia obligatorie fiind unicitatea acestora, diferite atat din punct de vedere al compartimentarilor cat si al suprafetelor totale. Fiecare apartament are cel putin doua niveluri si fiecare poate fi accesat dintr-un spatiu comun, dezvoltat pe toata inaltimea. Volumul general al cladirii nu tradeaza limitele fiecarui apartament, prezentandu-se ca o compozitie de zone opace sau goluri, reprezentand ferestrele, terasele, grinzile si deschiderile.



 

 

Zonele adiacente, de servicii au fost distribuite prin tot spatiul interior al cladirii sub forma unor curti, astfel incat sa se permita o ventilare si iluminare naturale. Exteriorul prezinta doar ferestrele si usile de la spatiile locuibile ale apartamentelor. Singurul element care unifica toate apartamentele este materialul folosit si culoarea uniforma. Interioarele sunt si ele vopsite integral in alb, pemitand reflectarea luminii naturale si obtinerea astfel a unor spatii mult mai luminoase.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa