Inapoi

Un reper limpede si clar precum cristalul in Oslo

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
crystal2

Biroul de arhitectura C.F. Moller impreuna cu echipa arhitectului Kristin Jarmund, au castigat un mare concurs a carui tema era proiectarea unui nou element de reper cu o arhitectura spectaculoasa pentru orasul Oslo. Beneficiarul acestui proiect este cea mai mare firma de dezvoltatori imobiliari din Norvegia, KLP AS. Proiectul propus a fost denumit "Limpede precum cristalul" ("Crystal Clear") si este compus dintr-o serie de trei turnuri, care cres sub o forma organica din parter si ajung sa formeze grupari sculpturale, compuse din volume prismatice alipite.

 

 

Proiectul contine in total aproximativ 90 000 mp de birouri, spatii comerciale si eventual locuinte, amplasate intr-unul dintre cele mai valoroase zone din Oslo, fostul centru de sortare a corespondentei postale, in apropierea garii centrale. Proiectul "Crystal Clear" se armonizeaza cu linia generala a orasului in care se dezvolta o serie de cladiri cu rol reprezentativ in scopul transformarii orasului Oslo intr-una dintre cele mai moderne capitale ale Europei.

 

 

Asociat si arhitect al firmei C.F. Moller, domnul Mads Mandrup Hansen declara: "proiectul Crystal Clear este o propunere unica pentru un ansamblu de tunuri moderne apartinand zonei Nordice - o piatra urbana norvegiana, care completeaza intr-un mod extraordinar efortul strategic al orasului de a interconecta orasul si portul pentru crearea unui tot-unitar contemporan, si in acelasi timp indeplineste dorintele beneficiarului KLP Eiendom pentru realizarea celui mai surpinzator ansablu de turnuri de birouri din peninsula Scandinava. Suntem mandri ca prin proiectul Crystal Clear ni se ofera posibilitatea de a contribui, inca o data la actualizarea orasului Oslo, imbunatatindu-ne pozitia noastra in domeniul arhitecturii la nivel national si demonstrand varietatea competentelor noastre".
Compania ATKINS si Erichsen oh Horgen AS sunt cei care se vor ocupa de lucrarile de inginerie ale proiectului Crystal Clear, care se estimeaza ca va fi terminat intre 3 si 5ani.

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com

 

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa