Inapoi

Un spital pentru copii care dovedeste ca arhitectura poate vindeca

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
krankenhaus_berlin1

Autor:Evelyn Lee

Folosirea unui design interior care sa spuna o poveste este primul pas catre un viitor mai sanatos al pacientilor de la spitalul psihiatric pentru copii Evangellisches Konigin Elizabeth Krankenhaus din Berlin. Proiectat ca un demers colaborator intre Spitalul Queen Elizabeth si Agentia Creativa Dan Pearlman, centrul creaza o lume fantastica cu un sir narativ care calauzeste pacientii pe un drum in "Elise Island", un loc sigur in care se pot juca si odihni sub atenta veghe a Printesei Elise.

Spitalul Evangellisches Konigin Elizabeth Krankenhaus cuprinde trei spatii amenajate in culori vii, fiecare avand o anumita tema: prima se intituleaza "Sandburg" sau Castelul de nisip, mai este sala "Palmehutte" adica a cabanei din palmier si in final sala "Klipper" sau Corabia Klipper. Fiecare spatiu a fost amenajat cu forme, culori, materiale, lumina si ventilatie naturala pentru a crea o atmosfera pozitiva si mai ales pentru a satisface gusturile micilor pacienti pentru aventura . Toate acestea s-au realizat sub atenta supraveghere a medicilor din spital astfel incat sa se asigure cel mai bun mediu pentru tratamentul pacientilor.

Designul interior al intregului spital joaca un rol foarte important in tratarea pacientilor de la Elsie Island si pentru aceasta s-a avut in vedere si latura ecologica a materialelor si tehnicilor constructive folosite. Cei care au initiat acest proiect sunt de parere ca energia creatoare poate fi cultivata si folosita ca resursa sociala. 

Mai multe informatii gasiti pe www.inhabitat.com
Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa