Inapoi

Unitate prin diversitate in cadrul Hotelului Missoni

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
hotel_missoni3

Spre finele anului 2003 echipei de la Allan Murray Architects i-a fost atribuita de catre Kilmartin Property Group si HBOS, lucrarea de realizare a unei cladiri cu functiuni mixte de pe terenul ocupat in prealabil de sediul Consilului Regiunii Lothe din Scotia, la numarul 59-63 George IV Bridge. Situl cuprinde de asemenea doua cladiri de categoria A, care se deschid catre piata Lownmarket, cat si vecinatatea partiala cu nou inaugurata cladire, Victoria Terrace.

Situl se afla intr-o zona importanta din centrul vechi iar cladirea care s-ar ridica in acel loc ar fi vizibila din directia nord,
Bank Street sau din sud de pe strada George IV Bridge, cat si de pe coltul strazilor Bohemian cu Victoria. Avand in vedere acest grad mare de vizibilitate pe care il detine locul, cladirea care se ridica inainte, sediul Consiliului Regiunii Lothe din Scotia, oferea turistilor o imagine arhitecturala de o calitate modesta.

Nou finalizata cladire care gazduieste Hotelul Missoni este un exemplu reusit de arhitectura care raspunde cu succes provocarilor date de locatie, devenind un element important in oras. Ideea arhitectilor a fost sustinuta de motto-ul "unitate prin diversitate" , transpus in tratari diferite ale fatadelor, cu accentuarea verticalitatii si treceri subtile catre elementele din lemn, cele trei fatade de piatra ale imobilului armonizandu-se cu restul cladirilor din lungul Victoria Street si a noii volumetrii Victoria Terrace.Invatand din evenimentele trecute, cum este sa realizezi spatiu public prin "sculptarea" fatdelor, asa cum se poate observa in Glandstone's Land spre Lawnmarket, noi logii au fost introduse pentru a asigura intrarile in noile functiuni aduse locatiei. Revitalizarea strazii prin spatii cu functiuni diferite: magazine, cafenele, intrarea in hotel, spatiile de conferinta si o noua sucursala a unei banci, a fost critica pentru succesul proiectului ajutand la reinodarea traseelor istorice printre curtile din interiorul sitului, in care un nou restaurant cu front din sticla a fost inaugurat.

 

 

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa