Inapoi

Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" va invita la conferinta "Proiecte urbane" sustinuta de arh. Ricardo Bofill, 6 mai

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
univim

Stimate doamne / Stimati domni,

Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" gazduieste miercuri, 6 mai 2009,

o conferinta inedita, cu tema "Proiecte Urbane"

Conferinta va fi sustinuta de binecunoscutul arhitect spaniol Ricardo Bofill

si se va desfasura in Sala Frescelor incepand cu ora 16.30.

Ne-am bucura sa va avem printre participanti!

________________________________________________________________________________________
Ricardo Bofill este unul dintre cei mai renumiti arhitecti spanioli, ale carui proiecte realizate in cele mai importante orase ale lumii se remarca prin diversitate si printr-o combinatie armonioasa intre stiinta, imaginatie si cultura locala. Portofoliul sau cuprinde o mare varietate de lucrari, create de-a lungul celor 40 de ani de cariera, de la proiecte de design urbanistic si infrastructura, proiecte culturale, sportive, comerciale si rezidentiale, pana la arhitectura de interior si design de mobilier.
 

Dintre proiectele sale cele mai importante se remarca cele de dezvoltare urbana precum cartierul Antigone din oraşul francez Montpellier, ansamblul Belvedere St. Christophe din Cergy-Pontoise sau Echelles du Baroques din cartierul parizian Montparnasse. Sediile Christian Dior si Cartier din Paris, ale bancilor Paribas si JP Morgan, Teatrul National din Catalonia, Barcelona, Palatul Congreselor din Madrid, Aeroportul din Barcelona sau portul Praski din Varsovia, toate acestea sunt proiecte ce poartă amprenta arhitectului Ricardo Bofill.