Inapoi

Victoria Printului Charles al Marii Britanii asupra proiectului din sticla si otel

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
printul_charles

Dezvoltatorii imobiliari care doreau sa construiasca un turn din otel si sticla pe terenul unei foste garnizoane militare in Londra, au anuntat vineri 12 iunie ca renunta la investitie datorita opozitiei ferme intampinata din partea Printului Charles.
Familia regala Qatari este cea care finateaza proiectul de revitalizare a zonei intitulata Chelses Barracks prin intermediul companiei Project Blue (Guernsey) Ltd., iar arhitectul Richard Rogers a fost contractat pentru realizarea proiectului de arhitectura a turnului ce se doreste ridicat in zona.

Presa britanica a prezizat ca Printul Charles a contactat familia regala Qatari pentru a o determina sa renunte la respectivul turn in favoarea unei arhitecturi mai traditionale. Fosta cazarma militara este situata in apropierea Spitalului Regal Chealsea, o cladire cu arhitectura clasica a carui proiectant a fost Christopher Wren, renumitul arhitect al secolului al XVII-lea care a realizat deasemenea si Catedrala sf. Paul cat si alte cladiri reprezentative pentru Londra.
Compania Project Blue declara vineri ca au retras documentatia depusa pentru obtinerea aprobarilor si ca vor incepe colaborarea cu Fundatia Arhitecturala a Printului Charles (Fundatia Printului Charles pentru constructii) pentru realizarea unor noi planuri.
Arhitectul Richard Rogers a declarat ca "este profund dezamagit de faptul ca proiectul a fost retras ca urmare a reactiei negative a Printului Charles".

Printul Charles a sustinut de nenumarate ori ideea ca arhitectura moderna va distruge ca un flagel mostenirea arhitecturala britanica si s-a contrazis cu diferiti arhitecti care ii reprosau faptul ca se foloseste de statutul sau pentru influentarea comisiilor in vederea luarii anumitor decizii.

Reprezentantul lui Charles pentru presa a mentionat ca nu vor fi comentarii referitoare la anuntul de vineri iar Hank Dittmar, Directorul executiv al Fundatiei Printului Charles a declarat ca se va consulta cu dezvoltatorii pentru a-i indruma in demersul lor si pentru a implica, de aceasta data, comunitatea locala in realizarea noilor planuri.

Mai multe informatii gasiti pe www.phillyburbs.com.

 

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa