Inapoi

Vila proiectata de Libeskind, un exemplu elegant de casa prefabricata

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
Libeskindvilla1

Arhitectul care a proiectat Muzeul Evreiesc din Berlin, Muzeul de Arta din Denver si Muzeul Regal din Ontario, s-a implicat in proiectarea uneia dintre cele mai costisitoare vile realizate din elemente prefabricate. Desi casele realizate din elemente fabricate sunt recunostute pentru costul relativ scazut, ceea ce a realizat Libeskind se incadreaza in categoria locuinte de lux, cu un pret pe masura, aproximativ 2milioane de lire sterline.

 

 

 

Vila proiectata de Libeskind are 3 niveluri, un subsol, parterul si un etaj, tinandu-se cont de preferintele beneficiarului in toate aspectele legate de materiale, accesorii: jacuzzi si sauna, ecrane TV inserate in oglinzile de la bai, camera cu semineu, incalzire prin pardoseala si alte optiuni precum piscina sau garajul. Constructia are patru dormitoare fiecare cu baia lui proprie. Anvelopanta casei este de aproximativ 515mp si este realizata din placaj de lemn si aluminiu.

 

 

Desi este o casa extravaganta prin dotarile pe care le are, arhitectul a avut grija si de latura ecologica prin lemnul recliclabil placat cu zinc folosit, care confera un coeficient de izolare termic foarte ridicat, prin panourile fotovoltaice si sistemul de colectare al apei de ploaie.

Proiectul gandit de catre Libeskind urmeaza aceeasi idee a caselor prefabricate care se pot instala oriunde, indiferent de clima si teren, numai ca a adus un plus prin cresterea gradului de confort si a calitatii materialelor si tehnologiilor folosite. Vila poate fi comandata si dupa o expertiza a locatiei unde se doreste a fi amplasata, ea poate fi livrata in cateva luni si construita in cateva saptamani.

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com.

 

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa