Inapoi

Vila UH1 casa cu energie geotermala - Suedia

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
prev

Situata intr-o zona rezidentiala in apropierea orasului Stockholm, Vila UH1 a fost conceputa ca un adapost nemtesc din al II-lea Razboi Mondial si construita direct in malul unui deal . Proiectata de catre compania RB Arkitecktur, locuinta in forma de U se integreaza armonios in peisaj evidentiindu-i caracteristicile volumetrice.

Casa este acoperita in terasa pe care au fost plantate ierburi pitice, ajutand astfel la imbunatatirea izolarii termice si la o mai buna drenare a apei de ploaie. Pentru completarea elementelor apartinand conceptului de casa ecologica, arhitectii au propus o pompa geotermala care sa asigure atat incalzirea cat si racirea intregii locuinte.


 

 


Vila UH1
a fost partial ingropata in malul dealului tocmai pentru a mari gradul de izolare termica si pentru a obtine, pe cat posibil, o temperatura constanta. Desi liniile geometrice ale cladirii sunt simple, volumul in forma de U rezultat gazduieste o locuinta eleganta pentru o singura familie. Curtea interioara ofera un spatiu liber, protejat in care cei ai casei pot petrece clipe linistite de relaxare.

Aceasta locuinta ecologica din Nacka, Suedia este un exemplu reusit de arhitectura minimalista.

Mai multe informatii gasiti pe www.inhabitat.com

 

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa