Inapoi

Water-Cooled House by Wallflower Architects

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la



Wallflower Architecture si Design au construit o casa noua contemporana si durabila pe un teren natural luxuriant in Singapore. "Water-Cooled House" este numita astfel datorita faptului ca apa este folosita atat pentru proprietatea ei de a raci natural dar si ca element de design vizual in intreaga constructie.

This two-story home features a pond on both the first and second levels, with a long koi pond spanning the length of the interior in a long breezeway. On the upper level, a central pavilion is skirted by a calm, reflective pond that brings that paints the forms of the palm-lined lot back onto its watery roof.

The second level pond is shallow but purposeful, as it reflects natural solar heat and insulates the living portions below. The inner rooms of the second story, which include a study and a living room, are floored with marble that appears to be a continuation of the pond around it. To maximize the focus on the water, an underwater window appears above the front door walkway, giving a sense of the relaxing pond above. When guests enter, they are greeted by a minimal circular staircase that invites the eyes to the panoramic second story above. The owners of this home are truly immersed in the natural environment of this Singapore plot, with views unparalleled of the Singapore landscape.



Mai multe poze si detalii gasiti aici: http://www.thecoolist.com