Inapoi

Zaha Hadid proiecteaza pentru Bach

Publicat de SPATIULCONSTRUIT, la
zahamanch1

Pentru Festivalul International din Manchester 2009, realizatorii impreuna cu Galeria de Arta din Manchester si trei dintre cei mai mari solisti internationali care participa cat si arhitecta Zaha Hadid, vor prezenta o lucrare extraordinara realizata in colaborare. Zaha Hadid impereuna cu echipa de arhitecti cu care lucreaza vor tranforma unul din spatiile expozitionale ale Galeriei de Arta din Manchester intr-o camera de muzica adaptata cerintelor acustice si vizuale pentru gazduirea unui concert de muzica de Bach.

 

Pe parcursul a unei serii de 9 concerte, pianistul Piotr Anderszewski, violoncelistul Jean-Guihen Queryas si violonista Alina Ibragimova vor interpreta piese din solourile instrumentale compuse de Bach, pentru un public restrans de numai 200 de persoane. Noul spatiu realizat pentru aceste spectacole va fi deschis pentru vizitare publicului larg, in timpul programului de expozitie.

 

 

 

Zaha Hadid a declarat: "asa cum Bach a reusit sa realizeze in cadrul matematicii muzicii lui o articulare a gamelor ritmice si armonice, grupul nostru de arhitecti va compune un design care sa exploreze aceasta varietate prin realizarea unei integrari coerente a logicii formale si structurale".

Directorul festivalului domnul Alex Poots a declarat urmatoarele: "Scopul acestei colaborari este de a crea un mediu vizual si acustic aproape perfect pentru ca publicul sa se bucure de maiestria interpretarii unora dintre cei mai buni solisti de muzica de camera. Zaha Hadid impreuna cu echipa ei au dovedit in mod repetat capacitatea de a veni cu idei inovatoare si provocatoare. Sunt curios sa vad ce va propune de aceasta data."

 

 

Mai multe informatii gasiti pe www.worldarchitecturenews.com

 

Traducere si adaptare: Arh. Raluca Popa