FURNIZOR:

FINAL DISTRIBUTION
DESCRIERE:

FINAL  DISTRIBUTION este producatorul sistemelor de tigla metalica si jgheaburi si burlane NOVATIK, fiind totodata si reprezentantul exclusiv in Romania al brandurilor GERARD - tigla metalica cu acoperire de piatra naturala si DELTA - membrane de protectie pentru acoperis si fundatii.

 

 

Repere ale succesului

  • - Produse inovatoare pe piata romaneasca
  • - Calitatea:  concentrarea pe segmentul premium
  • - Experienta de peste 10 ani  pe piata de profil
  • - Strategia de vanzare
  • - Decizie si consecventa in abordarea pietei
  • - Buna comunicare cu partenerii, atat furnizori cat si distribuitori 

Istoric

2004 - infiintare compania Final Distribution. Final Distribution s-a nascut ca a altrnativa strategica a firmei Final Construct, cu scopul de a prelua partea de distributie a acesteia.

 

2006 - in urma unor schimbari in structura actionariatului,  Final Distribution a preluat distributia tiglelor metalice cu acoperire de piatra naturala Gerard  si a foliilor si membranelor Delta pentru intrega tara, devenind reprezentant exclusiv in Romania.

 

2010 - in a doua jumatate a anului compania demareaza proiectul Novatik  si investeste in utilaje perferomate pentru productia de   jgheaburi si burlane.

 

2011 - in Februarie se  deschide prima linie de productie in Baicoi-Prahova.  Astfel,Final Distribution intra  puternic  pe segmentul de productie printr-un brand propriu de jgheaburi si burlane - Novatik, produs care completeaza portofoliul de produse pentru acoperis.

 

2012 - in luna Iunie se deschide cea de-a doua linie de productie, demarand astfel productia tiglei Novatik, prima tigla metalica in panouri mici fabricata in Romania. In cea de-a doua jumatate a anului 2012 s-au concretizat primele exporturi in  Slovenia, Franta si Spania. In prezent brandul Novatik se vinde atat pe piata interna cat si cea externa. In septembrie 2012, Final Distribution obtine certificarea Sistemului de Management al Calitatii, conform standardului ISO 9001. Acesta este o dovada a angajamentului pentru calitate, a existentei unei organizatii cu obiective orientate spre satisfactia clientilor, cu angajament pentru imbunatatirea continua a activitatii. 

 

2013 - Final Distribution introduce un nou  profil de tigla metalica cu acoperire de piatra naturala: Gerard Diamant. In septembrie 2013 compania FINAL DISTRIBUTION a primit Premiul „Exportatorul anului 2013 in piata materialelor de constructii” in cadrul Galei BusinessConstruct. 

 

2014 - brandul Novatik a participat pentru prima data la expozitia Roof+Timber International (Dach und Holz) care s-a desfasurat in luna februarie in Germania, la Koln.  In cadrul expozitiei au fost prezentate tigla metalica Novatik impreuna cu sistemele de jgheaburi si burlane Novatik Ronda si Novatik Quadra. Aceasta este cea mai importanta expozitie dedicata acoperisurilor din Europa.

 

In luna aprilie, Final Distribution lanseaza un nou produs - Novatik AVANGARDE, prima tigla metalica postpainted produsa in Romania. Acesta este un procedeu inovator (vopsirea se realizeaza dupa profilarea otelului) pe piata din Romania, deoarece acest tip de vopsire ofera o protectie superioara la coroziune (toate muchiile sunt protejate), iar stratul de vopsea este uniform - fara microfisuri sau aglomerari ale stratului de acoperire.

 

2015 - In luna noiembrie, Final Distribution introduce noi repere in gama de produse Novatik:

  • Tigla metalica Novatik PRACTIK - produsa din otel cu protectie de ZnMg de 120 g/mp si acoperire Colofer®Classic (finisaj Lack Poliester, 25 microni) - marca inregistrata a Voest Alpine, grosimea nominala de 0,45 mm.
  • Sistem pluvial Novatik Ronda 150/100  din Cupru si Titan Zinc.  Cuprul din care este realizat sistemul de jgheaburi si burlane Novatik Ronda are cateva avantaje importante. Este extrem de durabil, indiferent de mediul in care se instaleaza, durata de viata fiind practic nelimitata. In plus, adauga valoare imobilului unde este folosit, imbunatatind aspectul general al acestuia.

2016 - La inceputul lunii martie, compania Final Distribution lanseaza un nou produs -  tabla prefaltuita Novatik Click. Novatik Click a aparut ca o reactie la cererea din ce in ce mai sporita pentru acest tip de invelitoare. Tabla prefaltuita este tipul de invelitoare cel mai apropiat de traditionalele acoperisuri faltuite, iar Novatik Click indeplineste cerintele clientilor in cautarea unui acoperis rafinat, cu un look modern, dar totodata durabil si sigur.  

 

Final Distribution aniverseaza 10 ani de prezenta si profesionalism pe piata acoperisurilor

Compania Final Distribution aniverseaza in luna Mai 2014 - 10 ani de prezenta  in domeniul acoperisurilor, fiind unul dintre principalii jucatori de pe piata sistemelor de invelitori din Romania si lider incontestabil al pietei de tigla metalica cu acoperire de piatra naturala. Aceste rezultate vin dupa un parcurs incredibil presarat cu multe momente de cumpana, dezamagiri, dar si satisfactii si foarte mult efort. 

Toate acestea nu ar fi fost posibile daca nu am fi crezut in calitate si profesionalism si daca in spatele acestor lucruri si nume n-ar fi fost oameni deosebiti cu o dorinta enorma de cunoastere si autodepasire. Piata n-ar fi putut fi acoperita fara ajutorul partenerilor nostri, firme mai mici sau mai mari, specializate in comertul si instalarea sistemelor de invelitori, cu ajutorul carora am implementat produsele noastre la un standard extrem de ridicat. Ne asumam in continuare rolul de a educa, in speranta ca in viitor vom crea un comportament de consum sanatos, in care decizia de cumparare sa aiba in vedere nu numai pretul ci si calitatea si siguranta, declara Dan Mircescu, general Manager Final Distribution.

 

GERARD - distinctia caminului tau

Produse de  inventatorul tiglei metalice cu acoperire de piatra si liderul de piata de mai bine de 50 de ani, acoperisurile Gerard au fost testate in conditii extreme de-a lungul timpului. Fie ca vorbim de cutremurele din Noua Zeelanda, de tsunami-urile din Japonia, de uraganele americane, de verile fierbinti din Australia, de iernile geroase din  Siberia sau de caderile masive de zapada din cei mai inalti munti ai Europei, acoperisurile Gerard au rezistat impotriva celor mai puternice forte ale naturii.

Gerard imbina avantajele altor sisteme, fiind un produs cu o greutate redusa, ce nu afecteaza structura sarpantei, fapt ce permite o mai mare libertate de incorporare a elementelor deosebite de design.

 

Acoperirea de piatra naturala confera durabilitate si protectie sporita impotriva intemperiilor si are rol de protectie fonica.  In plus, culoarea naturala a pietrei este mai rezistenta decat pigmentii artificiali, ceea ce face ca acoperisul Gerard sa nu se decoloreze in  timp.

Gerard, tigla metalica cu acoperire din piatra naturala, a tinut cont intotdeauna de stilul architectural pe care acoperisul il imprima casei. Gama variata de profile (Heritage, Classic, Shake, Shingle, Milano si Diamant) ofera solutii de design tuturor celor care sunt in cautarea personalitatii casei lor.

 

Atunci cand am inceput distributia tiglei Gerard, nu mai exista in Romania un produs similar. A fost nevoie de cativa ani in care am educat piata, am crescut brandul si am impus o noua nisa. Am facut acest lucru pentru ca era nevoie de un  produs de calitate, care sa “vorbesca” de la distanta atat despre dimensiunile casei  cat si despre valoarea acesteia, despre stilul de viata pe care-l adaposteste, despre spatiile valorificate, poate chiar despre valori  in general.” declara Dan Mircescu, general Manager Final Distribution.

 

Novatik - un acoperis sigur si eficient, recomandat si in conditii extreme de vreme

Sistemul de invelitori Novatik - produs in Romania, prezinta o serie de avantaje care il recomanda atat pentru constructii noi cat si pentru renovari. Forma optima a modulelor Novatik si greutatea redusa a acestora garanteaza buna functionare a acoperisului si functia de siguranta a acestuia.

Designul tiglei Novatik a fost creat astfel incat sa asigure aspectul unei tigle ceramice, dar intr-o forma originala. Dimensiunile au fos alese special pentru a crea o serie de avantaje: manipulare si depozitare facila, spatiu redus de depozitare, mijloace de transport  de gabarit redus (acces facil in mediul urban), diminuarea pierderilor tehnologice in special la acoperisurile cu o arhitectura complexa.

Protectia oferita de acoperirea de ZnMg asigura un inalt grad de rezistenta la coroziune de 4 ori mai mare fata de otelul galvanizat in diferite climate de exploatare. In conditiile unui montaj corect, producatorul Final Distribution ofera o garantie a sistemului de 30 de ani  in sistem pro-rata. 

Profilul distinct al modulelor Novatik asigura o mare stabilitate intregului acoperis, iar tonurile de culoare sunt perfect armonizate. Culorile disponibile: Brown Matt (maro), Brick Matt (caramiziu), Black Matt (negru) si Red Matt (rosu).

 

Novatik - Mai mult decat un simplu sistem pluvial

Gama de produse Novatik adauga portofoliului Final Distribution si sistemele de jgheaburi si burlane Novatik Ronda (semicircular) si Novatik Quadra (rectangular), completand in felul acesta solutiile pentru acoperisuri premium. Sistemele de colectare a apelor pluviale Novatik au fost gandite ca sisteme flexibile, care ofera beneficiarilor optiuni in ceea ce priveste designul, culoarea,  variantele de acoperire  si materia prima.

 

Atunci  cand am decis sa devenim producatori ne-am asumat un risc. Am identificat o nisa de piata cu potential si am exploatat-o. Am devenit producatorii primei tigle metalice in panouri mici din Romania, iar in scurt timp ( cateva luni de la lansare) am reusit sa exportam sistemul nostru de invelitori in Europa in tari precum: Franta, Spania, Slovenia, Ukraina, Polonia sau Republica Moldova. Faptul  ca oferim un sistem sigur de invelitori (tigla in panouri mici cu suprapuneri perfecte, design modern, pierderi reduse si materie prima de foarte buna  calitate si sisteme de drenaj care se potrivesc oricarui tip de proiect architectural) reprezinta un avantaj competitiv si ne recomanda  produsele  atat pe piata interna cat si pe piata externa. declara Dan Mircescu, general Manager Final Distribution.