Inapoi

Evacuarea naturală a căldurii cu ajutorul motoarelor de desfumare

Publicat de UNILUX CONSTRUCT, la
Motoarele de desfumare reprezinta cea mai moderna si eleganta solutie pentru automatizarea ferestrelor din zona fatadelor in scopul eliminarii fumului. Datorita designului lor, se pliaza perfect pe profilele de ferestre sau pot fi chiar integrate in profilul de fereastra.
motoare desfumare

Beneficiile conceptului sunt:


-automatizari ferestre ca solutie de ventilatie controlata
-automatizari ferestre ca solutie de ventilatie programata
-automatizari ferestre ca solutie de evacuare a fumului in caz de incendiu (desfumare), sistemul asigurand caile de evacuare atat in cladirile cu spatii de birouri, cat si in aeroporturi sau alte spatii publice.

Proiectate sa acopere atat domeniul industrial, cat si cel rezidential, motoarele de desfumare au la baza noi solutii de automatizare a ferestrelor pentru sectorul industrial (motoare de 24V menite sa asigure pe langa ventilatie si desfumarea). Solutiile de automatizare de ferestre pentru sectorul rezidential fac parte din ramura moderna si ofera o serie de functii: control din telefonul mobil, tableta sau calculatorul personal, integrarea in sisteme moderne de control al casei. Sunt recomandate in special pentru locuintele moderne. Disponibile in nuante si concepte diferite, sunt ideale pentru locuinta ta. 

 

Sistematizarea sistemului, manual sau electric

Sistemul dispune de un program soft/start/stop pentru prevenirea supraincarcarilor elementelor si a structurii. Integrat cu un sistem de urgenta, motorul poate fi setat prin simpla aplicare a unui magnet pe senzorul de contact. De asemenea, sistemul de actionare electrica are la baza un microprocesor integrant raportat la bratul acestuia. Este, de asemenea, folosit pentru evacuarea in caz de incendiu ori pentru zonele cu aport de aer. Materialul din care aceste motoare sunt confectionate este aluminiul.

 

Datorita marimii sale ajustabile, motorul de desfumare permite montarea sa la suprafata.

 

Acest nou sistem este creat cu scopul de a evacua fumul si gazele fierbinti in asa fel incat la nivelul pardoselii sa se mentina un aer placut, respirabil. Sistemul de ventilare pentru evacuarea fumului si a gazelor fierbinti este, de altfel, folosit pentru a elibera caldura si gazele fierbinti din incapere, in momentul degajarii unui incendiu in faza de dezvoltare.

 

Gazele sunt degajate in mod natural cu ajutorul unei telecomenzi prin care poti controla setarile. In acelasi timp, detectia fumului este indicata prin difuzia unui fascicol infrarosu, a unui senzor de fum/detector de fum, aceasta fiind una dintre cele mai profesionale solutii pentru automatizarea ferestrelor.